Általános ismertető

Címkék: e-Aláírás, Kézírású aláírás, Biometrikus aláírás, Hitelesítés, Aláírás ellenőrzés

Tudta, hogy a kézírású aláírás is lehet jogszabálynak megfelelő elektronikus aláírás?

Bár a papír-mentes iroda irányába történő elmozdulás célként van meghatározva a legtöbb vállalkozásnál, az ügyfelek aláírásával járó üzleti folyamatok a mégis igénylik a papír jelenlétét.

Felejtse el, hogy csak azért nyomtasson dokumentumokat, hogy kézzel aláírhassák!

A tranzakcióban résztvevő partnerek a dokumentumokat a tinta alapú toll helyett elektronikus toll használatával is elláthatják kézjegyükkel, így a dokumentum már eleve elektronikus dokumentumként áll elő, melyből igény esetén egyszerű nyomtatással konvertálhat papír alapú dokumentumot.

A kézírású elektronikus aláírás technológia alkalmazható bármilyen e-Aláírási folyamatban, beleértve a személyesen, a mobil eszközön vagy a web-alapú munkamenetben megvalósított aláírásokat is. 

Az e-Aláírás technológia a sok papírmunkával járó üzleti folyamatok kiváltásával (pl. biztosítók, bankok, ügynökségek) egyértelmű költség megtakarítást, valamint rövidebb átfutási időket és az illetéktelen felhasználás megelőzését eredményezi. Élvezze a sokkal hatékonyabb munkafolyamatokat!

Szánjon időt a kézírásos elektronikus aláírásban rejlő lehetőségek megismerésére, és takarítson meg papírt, időt és pénzt!

Az e-Aláírással aláírt dokumentum úgy néz ki, mintha papíron írták volna alá. Funkcionálisan egyenértékű helyettesítője a papíralapú dokumentum a hagyományos aláírásának. A bizonyító ereje legalább egyenértékű, a papíron történő aláírással.

Az e-Aláírás során a rendszer rögzíti az összes egyedi aláírási biometrikai adatokat, valamint tárolja ezt az információt a dokumentumba beágyazott aláírás részeként. A biometrikus profil az alaki jellemzők mellett számos egyedi dinamikus jellemzőt és időfüggvényt is tartalmaz.

Ezen adatok kiegészítő információs eszközt biztosítanak, amelyek viták esetén felhasználhatók az aláíró azonosságának igazolására. Egyes ügyfelek ezt az információt a személyazonosítás másodlagos forrásaként is alkalmazzák az aláírás időpontjában összehasonlítást alkalmazva az adatbázisban tárolt biometrikus referenciával.

A legtöbb számítógép-kamera, Tablet és okos telefon beépített fényképezője alkalmas nagy felbontású képek készítésére. Ezeket az eszközöket fel lehet használni az alkalmazással készített okiratok további aláírására. A beágyazott kép fokozza a dokumentum bizonyító erejét, rögzítheti az aláíró fotóját és / vagy a kapcsolódó dokumentumok képét (pl. személyi igazolvány).

Ha kétség merül fel, valamely irat integritásával kapcsolatban, a dokumentum ellenőrizhető az Adobe Reader-ben, vagy bármely népszerű PDF olvasóban, mely segítségével bármilyen dokumentumba történő beavatkozás könnyedén észlelhető.

Végül, az olyan alkalmazásoknál, mint a banki alkalmazások, ahol az új számlanyitási eljárás során egy aláírási kártyát rögzítenek, a rendszer automatikusan fel tudja venni az elektronikus aláírást egy referencia adatbázisba.